Nieuw oliefilter

Olie verversen

olie verversen

De meeste olievullingen zijn tegenwoordig ontworpen om uitzonderlijk duurzaam te zijn. Ze zijn gemaakt van een speciale militaire kwaliteit glasvezel of kunststof. Olie kan worden verontreinigd door de uitwerpselen van de ergste verontreinigende stoffen en toch zijn oliefilters ontworpen om deze verontreiniging op te vangen aan de basis van het filter. Oliefilters kunnen een beetje prijzig zijn en kosten tussen de $25 en $35. Het voordeel is dat oliefilters ook uw motor beschermen en de behoefte aan conventionele olie verminderen.

Ververs de olie

Synthetische oli├źn zijn nuttiger voor oudere auto’s. Het zijn agressievere oliefilters. Ze hebben ook een hogere openingsdruk. Zij vangen vuil en stof veel beter op dan traditionele oliefilters. Na een zeer korte periode is het beste oliefilter dat u ooit nodig zult hebben aan vervanging toe. Het verversen van de olie is heel eenvoudig. Het filter zit op de bodem van de oliepan. Om de olie te verversen, verwijdert u de olievuldop (meestal geel), die zich boven op de oliepan bevindt. Verwijder het oude filter en plaats het nieuwe op zijn plaats om de olie af te tappen. Op de voet van de meeste oliefilters zijn genummerde markeringen aangebracht voor de snelsluitingen die in de bodem van de oliepan worden geschroefd om het filter op zijn plaats te houden.

Het nieuwe oliefilter heeft een push-on type of een screw-on type bevestigingssysteem. Ze verschillen in uiterlijk en duurzaamheid. Bij push-on type filters duwt u het nieuwe filter gewoon op de bovenste opening van de olievulpoorten. Bij schroeffilters moet u de olievuldop verwijderen voordat u het nieuwe filter plaatst. De rubberen afdichting van het nieuwe filter komt bovenop het oude filter te zitten. Met een opschroefbaar filter schroeft u het nieuwe filter gewoon op de onderkant van de olievulpoort. U kunt het nieuwe filter nu op de bovenkant van de olie-aflaatopening duwen of schroeven. Als u niet zeker weet welk type filter u hebt, krijgt u een sticker in de ruit van uw auto.

nummer filterdoppen. Het oude oliefilter heeft een nummerplaatje in het metaal. Het nieuwe oliefilter heeft een met vinyl beklede opening. Het voordeel van het bedekken van het nummerplaatje is dat vuil en oxidatie worden voorkomen wanneer de olie door het voertuig circuleert. Het nadeel is dat het vinyl een aanzienlijk deel van de olie-opening bedekt. Vraag een onderhoudsmonteur naar het beste type oliefilter voor uw auto – het oude zal niet altijd voldoen. Daarom zou het een goed idee zijn om een oogje te houden op het nummer-pad tijdens het verversen van de olie.

Motorolie-filters

Vuil en vernis kunnen zich ophopen aan de zijkanten van de motor en moeten regelmatig worden schoongemaakt. Zelfs de vuilste vlekken kunnen worden gereinigd met geschikte motorreinigingsmiddelen. De meest gangbare reinigingsmiddelen zijn pro-782 motorolie reiniger, talk, alcohol, acvice hyacintyleen, vaseline, of een allesreiniger. De motor wordt over het algemeen warm van de alcohol, maar de reinigingsmiddelen kunnen de motor opwarmen als men ze na enkele minuten laat opdrogen. Verschillende maatregelen voor het doorspoelen van het koelsysteem omvatten de invoering van een stabilisator, de vermindering van de olievulling, het gebruik van een siliconenspray of -lotion, en de toevoeging van een magnetisch apparaat. De olievulopening kan ook worden opengeschoven op een moment dat de dunne afwerking niet op natuurlijke wijze mag uitdrogen. Als optie kan in de bestaande olievulopening een profielschuiver worden aangebracht. De schuif is geschikt voor het opschudden van los stof. Hij is ontworpen om de neergeslagen metaalfragmenten en die van vergelijkbare grootte op te nemen die koolwaterstof vaste deeltjes hebben gemengd met de olie of die in de olievuller zijn achtergebleven. Onregelmatige reiniging kan erop wijzen dat de vasthoud-drooginrichting beschadigd is. Een milieucontrolesysteem (ECC) kan aan het systeem worden toegevoegd indien de eigenaar zich afvraagt of de chemische bestanddelen in de olie compatibel zijn met het ECC-systeem. Het antwoord is neen. Er kan met het voertuig worden gereden terwijl het systeem is uitgeschakeld.

Het gaat erom de apparatuur en de procedures voor het verversen van de olie te onderzoeken en operationeel te houden, zodat de functie deel gaat uitmaken van uw normale routine. Het uitvoeren van een volledige retrofit van het oliemeetsysteem kan verscheidene uren van de tijd van het personeel in beslag nemen. De reactiekamertijd is recht evenredig met de hoeveelheid tijd die aan de taak wordt besteed. De vrachtwagen of de motor kan slechts zo snel gaan als de smering de onderdelen kan vrijmaken. De werking van de sproeier zal zich automatisch aanpassen aan een bepaald drempelniveau van debiet, waarbij de prestaties niet zullen worden aangetast.

De combinatie van verschillende procedures garandeert een doeltreffend, gepland onderhoud van het smeersysteem van het voertuig. Een reiniging van het alarmsysteem moet in het onderhoud worden geïntegreerd en periodiek worden gereinigd. Het zal het voertuig koel houden zonder oververhitting.

Lees meer:
volvo garage utrecht
volvo utrecht