Hoe zet je een auto in de was?

Auto polijsten Helmond

 

De meeste autoreinigingsproducten zijn gemaakt van ofwel polijstmiddel ofwel was. Het zijn twee extreme vormen om die dof uitziende lak te verwijderen. Als een auto al dat vuil mist, dan is het zeker beter om u te laten begeleiden door professionele poetsers en hen een speciale poetsbeurt voor u te laten uitvoeren.

Het verschil tussen polish en wax heeft meer te maken met de drager dan met het eigenlijke proces om het vuil te verwijderen. De meeste mensen die shampoos of waterige inbraken uitvoeren, zullen weten dat sommige waxen beter zijn dan andere. Polish is iets duurder, maar gaat minder lang mee. De meeste mensen verkeren echter in de verkeerde veronderstelling dat een polish levenslang meegaat.

Een waslaag wordt met de hand op het gehele oppervlak van de auto aangebracht, zodat deze er om verschillende redenen glanzend en als nieuw uitziet. De belangrijkste reden voor het aanbrengen van was is de lak te beschermen tegen steenslag, onvolkomenheden in de lak als gevolg van deuken en krassen, schade door UV-licht, en ook gewoon door in de zon te staan en andere milieu-invloeden.

Het aanbrengen van wax op een auto is een beschermende laag die het oppervlak zelf chemisch bewerkt, zodat het voortdurend wordt schoongemaakt, onderhouden en beschermd. De wax wordt in kleine hoeveelheden aangebracht en gelijkmatig verdeeld.

Hoe wordt het gedaan? De wax wordt aangebracht met een spons of een microvezel applicator. Met kleine cirkelvormige bewegingen wordt de wax op het gewenste deel van de auto aangebracht. Er wordt meer product aangebracht in de ene richting dan in de andere om het effect te behouden.

De duurzaamheid van polish is groter dan die van wax en de hierboven genoemde tips voor het schoonmaken van auto’s zijn een beetje Hoewel niet permanent, kan een laagje wax een goede keuze zijn voor oudere auto’s die een lichte opeenhoping van wax op het oppervlak hebben.

Nieuwere wasreinigers en polijstmiddelen hebben polymeren die zich veilig aan elkaar hechten en het oppervlak effectief reinigen.

Na verloop van tijd, de wax Wear off’s van auto n hun oppervlakken, zal een laag wax weer nodig zijn om het te beschermen. Sommige mensen zijn bang voor waxen omdat het de schade aan de lak tijdens het gebruik en de opslag zou kunnen herstellen. Dit is niet waar en wordt bereikt door een paar keer een ander schurend polijst- of wasmiddel te gebruiken.

De eigenlijke instructies voor het in de was zetten van een auto zijn lang niet zo belangrijk als u misschien denkt. Kijk gewoon even naar de instructies.

De meeste was is veilig te gebruiken, zelfs op auto’s die in contact zijn geweest met voedsel en drank.

Lees de instructies zorgvuldig en gebruik de Styling instructie die bij de wax is geleverd. U zult schuursponsjes moeten gebruiken en al dit werk voorzichtig moeten doen. Zorg ervoor dat u een wax koopt die voor het oppervlak van uw auto is gemaakt, omdat de glans van de auto’s meestal enigszins varieert.

Misschien wilt u de website van de fabrikant bezoeken. Daar is aanvullende informatie te vinden en die kan nuttig zijn om uw auto voor te bereiden op het waxen. Als u een wax koopt, moet u deze voor de zekerheid eerst op een onopvallende plaats uittesten.

Als het klaar is, is de was relatief stabiel en giet gemakkelijk. Leg een kleine hoeveelheid op een badstof doek en begin. Wacht een paar minuten tot het gemakkelijker te hanteren wordt. Voeg steeds meer polish toe bovenop de wax en druppel de wax uiteindelijk op de doek, poets dan vanuit het midden, met een schone handdoek als handdoek.

De wax droogt heel langzaam. Om het effect van de wax te zien, haal een vinger weg (fulEnjoy!). De wax laat lijnen, raamgroeven en fijne details zien en geeft uw auto een spectaculaire glans. De polish gaat langer mee, meer dan welke andere polish dan ook. Nadat het opgedroogd is, lijkt het erg op een pedicure wax.

Veel mensen hebben commentaar gegeven op de wonderbaarlijkheid ervan en hoe goed het aanbrengt. Het is zo gemakkelijk te gebruiken en te verwijderen. Mijn persoonlijke favoriete aardwas is RevellBayliner Perfume Wax. Het ruikt heerlijk en verandert ogenschijnlijk het uiterlijk van het voertuig. Je ziet verschil in verlichting met gloeiende ramen en een gewaxt oppervlak dat de auto er fantastisch uit laat zien.

Ook hier kan het waxen van uw auto thuis worden gedaan of in een professionele auto-reconditioneringswinkel. Voor een klein bedrag en een kleine inspanning kunnen deze faciliteiten synthetische meesterwerken creëren die uw auto of vrachtwagen zullen transformeren. U krijgt een rijke en unieke glans, uw auto ziet er fantastisch uit, en bescherming is nog nooit zo belangrijk geweest (kunt u het zich veroorloven uw investering niet te beschermen!).

 

LEES MEER :