Het belang van service

 

Auto reparatie Tilburg

 

 

 

Een onderhoudsbeurt wordt ook wel een preventieve of routinebeurt genoemd. Het wordt uitgevoerd in een van de aangesloten stationswinkels. Zij zijn daar speciaal voor ingericht. Zij houden u op de hoogte van de vereiste auto-onderhoudsbeurten. Ze verkopen ook de auto diensten door aan een eigenaar. Zij bieden ook extra diensten aan die niet in de service zijn inbegrepen, zoals wieluitlijning, wielvernieuwing, corrosiebescherming, deukreparatie, theStansteadspray, brandstofsysteemreiniger, theeteriodiesel. De volledige details van het preventieve onderhoud zijn uiteengezet in het werkplaatshandboek en de richtlijnen van de eigenaar.

De Technici.

De Technici onderzoeken, herstellen en onderhouden het voertuig op regelmatige basis door een inspectie uit te voeren zowel intern als extern. Zij repareren ook beschadigde onderdelen en voeren onderhoudsbeurten uit, zoals het smeren, vervangen en controleren van motorriemen, uitlaatemissiecontrole, hi-belt en het airconditioningsysteem. Zij bieden ook reparatie voor alle mechanische fouten die tijdens de inspectie worden gevonden. De technici voltooien efficiënt en vakkundig ongeveer 80% van de vereiste diensten aan de voertuigen. Een technicus voert ook onderhoud aan de voertuigen uit als dit onafhankelijk van een mainframeservice wordt uitgevoerd. De voertuigen worden onderhouden door de technici met behulp van goedgekeurde en geteste apparatuur. Alle technici hebben een gespecialiseerde opleiding gekregen met betrekking tot het certificeringsdocument van de technici, hun werkplek en de verschillende servicegebieden. Bovendien moeten alle technici in het bezit zijn van een geldig opleidingscertificaat en toestemming van hun werkgever.

Niet alle technici zijn verplicht ingenieur of specialist-ingenieur te worden. Zij kunnen ook kiezen voor het beroep van ambachtsman of arbeider. Alle Technici zijn aan één gebied toegewezen. Indien de voertuigen die een Technician heeft geïnspecteerd naar een onafhankelijke garage gaan, dan worden zij aan zijn inspectielijst toegevoegd. De Technicus documenteert alle inspecties die hij aan de voertuigen en processen uitvoert en op basis van de staat van de voertuigen adviseert hij of er veranderingen moeten worden uitgevoerd. Als de documentatie ontoereikend is, kan het voertuig naar een onafhankelijke monteur worden gebracht.

lees meer: