Uw auto veilig houden

Auto onderhoud Tilburg

 

 

 

 

Een preventief onderhoudsschema is het doel om uw auto in topconditie te houden. Het is de beste manier om uw auto goed te laten functioneren, zowel qua uiterlijk als qua werking. Het is een degelijke en betaalbare verzekeringspolis voor uw auto. Wie wil er nu geen preventief onderhoudsschema voor zijn auto?

Service omvat veel meer dan het onderhoud van een voertuig. Een voertuig dat slecht onderhouden is, brengt veel problemen met zich mee. Rommel in de kofferbak, een afstand van 260 tot 290 km met een oude koplamp van de Bronco aan (ironisch genoeg), verkorten de levensduur van het licht van uw Bronco. Dit zijn slechts enkele van de veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met een te weinig onderhouden auto. Dan zijn er nog de bandenschadekosten die gepaard gaan met slecht onderhouden banden. Overbelasting en onjuiste bandenspanning oefenen veel druk uit op de uitlijning van een voertuig. Dit kan er op zijn beurt toe leiden dat de auto gaat spoilen of uit balans raakt. Als dit gebeurt, kunnen er slechte of riskante rijomstandigheden ontstaan. Het risico op botsingen bij lage snelheid wordt ook groter door een slechte bandenbalans. De beschadiging van de band kan ook andere schade aan de auto veroorzaken, zoals een zwaartekracht- of structuurprobleem.

Onderhoudsbeurten zijn ook een belangrijke stap om uw auto veilig te houden. Deze worden gewoonlijk elk jaar aanbevolen voor betere prestaties van het voertuig. Maar als een voertuig het doel van de onderhoudsbeurt niet haalt, is het een zeer defensieve strategie om te vragen om vervanging. Het zal niet alleen de klant in gevaar houden, maar het kan zeker resulteren in het verliezen van de verkoop. Meestal moet de vervanging worden gedaan door een onafhankelijke auto onderhoudsdeskundige. Deskundig advies is zeer gunstig voor de auto-eigenaar. Het zal auto onderhoud gemakkelijker en handiger te maken.

Wanneer een garagebedrijf een auto onderhoudt, voeren zij gratis een routinecontrole en olieverversing uit, zodat het voertuig in topconditie blijft. Ze stellen ook een onderhoudsplan op voor het voertuig.

Controle van de staat van de auto

Ze nemen uw mening over de staat van de auto niet.

Zij zijn verantwoordelijk voor het oplossen van alleen die problemen die er daadwerkelijk zijn.

Zij kunnen niet het onmogelijke beloven.

Ze kunnen de auto’s niet repareren tijdens de vakantie.

Zij kunnen geen volledige service beloven voor het hele jaar.

Zij kunnen niet beloven dat elk onderdeel in goede staat zal zijn.

Zij kunnen niet beloven dat alle Bronco-onderdelen door de originele zullen worden vervangen.

De belangrijke dingen die zij niet kunnen beloven, zijn niet de dingen waar wij ons zorgen over willen maken. Zaken als veiligheid, prestaties, betrouwbaarheid, duurzaamheid en andere belangrijke aspecten worden sowieso niet door een garantie gedekt.

Daarom moeten we een “volledige” onderhoudsbeurt voor onze auto hebben. Telkens wanneer het voertuig aan herstelling toe is, moet het worden nagekeken door een gekwalificeerde technicus. Niet alleen moet de controle worden uitgevoerd, maar er moet ook een preventieve reparatiestrategie worden gevolgd. Dit betekent dat preventieve vervangingen van bekende goede Bronco onderdelen worden uitgevoerd. Deze onderdelen zijn onder meer de Bronco kop, kleppentrein, slang, rubbers, verdringers, verdeler, hoofdlager, afdichting, vizierlampje, stroomklep, lagers en afdichtingen. Al deze onderdelen moeten worden vervangen in plaats van gerepareerd voor betere motorprestaties. Dit zal ook helpen bij het vervangen van bekende goede Bronco rem onderdelen ook.

Het onderhoudsschema van een machine of een mechanisch instrument wordt gewoonlijk om de 0, 1, 2 of 3 maanden uitgevoerd. Dit komt omdat alle onderdelen steeds veranderen of getest worden, daarom is het moeilijk vooruit te plannen. Maar als het werk wordt uitgevoerd in de meest rustige tijd van het jaar, dan moet Bronco apparatuur het hele jaar door worden gebruikt.

lees meer: