Wat is een groothandel

Garage Den Haag

De eerste garages waren niet zoals we ze nu kennen. Het waren rudimentaire constructies waarbij de auto in een bed van zand werd gehesen, vervolgens op blokken werd geplaatst en met spijkers of hoekijzer werd vastgezet. Tegenwoordig wordt de term “garage” niet alleen gebruikt om een plaats aan te duiden waar auto’s worden bewaard, maar ook om een vervaardigd adres aan te duiden waar een auto wordt gerepareerd.

In 1845 vond een Amerikaanse ingenieur genaamd George A. Seitz een metalen auto uit, het eerste voertuig dat gemaakt werd van dat metaal dat duurzaam is en niet vervangen hoeft te worden zoals het rubber of het hout. Er kwamen veel verschillende vormen van metalen voertuigen op de markt, waaronder de driewieler, de bolderkar en de motorfiets.

Se Blitz vroeg octrooi aan op zijn uitvinding in 1845. Hij wilde de slijtage van de metalen onderdelen tegengaan.

Er is een fijn onderscheid tussen moderne en antieke voertuigen. De motor is verreweg het belangrijkste onderdeel van een retrofit in een antieke auto. De rest van de auto is zoals wij die kennen, en veel bruikbaars. Het is zeer waarschijnlijk dat de motor origineel zal zijn, of op zijn minst in goede staat.

In het General Motors Museum bevindt zich bijvoorbeeld een complete set originele motoronderdelen, waaronder originele Chevrolet cilinderkoppen, alle originele Solex carburateurs, straight-eight, en aangepaste unit primaire lagers. Ook in het GMM zijn originele onderdelen, zoals een Chevrolet small block V-8 motor en blokken, allemaal origineel. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Veel van de originele exterieur auto onderdelen zijn ook zeer wenselijk.

De mechanische onderdelen zijn beter aangepast voor gebruik in een auto dan op een circuit, en leveren dan ook veel betere resultaten op.

Originele Chevrolet motoren in goede staat zullen in goede mechanische conditie zijn. Deze zijn gewild voor mechanische kuren. Als u echter alleen geïnteresseerd bent in de gebruikswaarde, dan is dat niet zo’n probleem.

De auto zal een heel scala aan accessoires hebben, waarvan waarschijnlijk alleen de radiateur zal worden gebruikt. De transmissie zal hoogstwaarschijnlijk origineel zijn. Alle andere onderdelen zijn origineel. Handelaars in auto-accessoires kunnen een exacte reproductie van de oude onderdelen verkrijgen.

Alleen de voorruit, of de achterpanelen, zullen waarschijnlijk worden vervangen. De rest zal waarschijnlijk in tact gelaten worden. Dit is veel kenmerkend voor vroege auto’s.

Vanwege de grotere duurzaamheid van carburateurs en brandstofinjectie is originele uitrusting geen prioriteit bij restauratieprojecten, tenzij deze direct worden vervangen.

Aan de andere kant zijn veel onderdelen niet nodig voor een te restaureren auto, en kunnen dus voor een groothandelsprijs worden verkregen. De rol van de restauratie kit is slechts om de thuismonteur te helpen, en slechts beperkte mogelijkheden te bieden voor exacte replicatie van oude zegels.

Auto accessoire dealers kunnen verkrijgen exacte reproductieRemmen, schorsing, en stuurbekrachtiging controle-arm, transmissies, macht voor-en achterruit, Vaste ruitenwisser, kappen, en sloten bijvoorbeeld, zijn allemaal te verkrijgen bij Sprewell’s Automotive. Ze kunnen ook verkrijgen fender flares, en smalle platen voor het laden van lading in de achterkant van uw auto.

Lees meer:
Autogarage den haag 
Autobanden Den Haag