Tips voor auto-onderhoud

 

 

Nadat u een aantal jaar met uw geleasde of gekochte auto heeft gereden, is het waarschijnlijk geen goed idee om een ​​geheel nieuwe auto aan te schaffen. Soms raken mensen een beetje verveeld met hun auto's en willen ze iets anders. Dat is goed. Hier zijn enkele ideeën om uw auto weer als nieuw te krijgen.

Ten eerste is het waarschijnlijk een goed idee om uw auto naar een keuringsstation te brengen. Een van de Refreshment Tests is ontworpen om enkele van de meest voorkomende autoklachten na te bootsen. Ze zullen de belangrijkste systemen en gebruikelijke problemen van een auto inspecteren. Het is geen slecht idee om eventuele toekomstige problemen te noteren voordat u uw auto laat keuren, anders kunnen twee beginnende monteurs iets over het hoofd zien. Ze kunnen ook dingen zoals olielekken opmerken die u misschien niet opmerkt.

Ten tweede is het altijd het beste om zelf aan grote dingen met uw auto te werken. Dit zijn de grote reparaties waar de meeste mensen zich zorgen over maken. Aftermarket-onderdelen hebben meestal een garantie en als ze defect raken, zullen ze ze repareren of vervangen. kleine reparaties zullen doorgaans probleemloos worden uitgevoerd, maar als u een auto krijgt die groot werk nodig heeft, moet u zelf de rekening betalen. Groot werk is erg duur, en u zult waarschijnlijk uw uurtarief moeten verhogen, tenzij u een van de weinige gelukkigen bent die het zich kan veroorloven om het contant te betalen.

Nu grote roest-, lakschade- en stofferingsproblemen zijn opgelost, is het tijd om u te concentreren op kleinere dingen. Automatten zijn een veelvoorkomend probleem. Meestal gemaakt van rubber of iets dergelijks, worden ze gekauwd en vernietigd tijdens vechtpartijen op parkeerplaatsen. Hoewel ze gemakkelijk te repareren zijn, kunnen ze waarschijnlijk het beste in paren worden vervangen. Per verdieping kunt u grote automatten kopen. Deze grote vloermatten zorgen ervoor dat uw autovloer geen gegeselde punten krijgt.

Remblokken zijn een ander veelvoorkomend onderhoudsprobleem. Houd ze bij tijdens het verversen van de olie. U zult tijdens het remmen en hard remmen veel geluid kunnen horen. Het is vrij goedkoop om ze te repareren. Er zijn andere pads die de schok en druk absorberen. Deze zijn beter geschikt voor auto's die geen tikkende geluiden hebben.

Een ander probleem dat vaak voorkomt, zijn slechte contactvlakken op de remschijven. Vooral bij het rijden door ijs en sneeuw zullen ze de neiging hebben om te verslijten. Koop elk jaar een nieuwe set remblokken & remschijven en onderhoud ze goed. Dit zal een grote bijdrage leveren aan het minimaliseren van schade tijdens een noodremreparatie.

Dezelfde tips voor auto-onderhoud zijn van toepassing op motorreparatie. Roest en corrosie is een slechte zaak om je zorgen over te maken op auto's. Motorschade kan worden voorkomen door deze wekelijks of tweewekelijks te laten keuren.

Dezelfde tips voor auto-onderhoud zijn van toepassing op bandenreparatie. Vervang uw banden wanneer het loopvlak van de band is afgesleten tot 1/16 inch vanaf de bovenkant van de band. Stofzuigers en spuitpistolen kunnen worden gebruikt om wegteer en boomstammen eraf te reinigen en te polijsten. Ze kunnen ook worden gebruikt om antivries aan te brengen. Voordat u ze laat vervangen, moet u ervoor zorgen dat ze gevuld zijn met wegteer en stigma.

Het is een goed idee om de batterij een paar keer per jaar te inspecteren op corrosie. Auto-accu's worden vaak verwaarloosd en starten alleen als ze zijn ingeschakeld. Zoek naar corrosie en inspecteer de verbindingen op verdere verslechtering.

Houd de temperatuurmeter in de gaten en let op de volgorde van temperatuurstijging en -daling, waarbij een grote temperatuurstijging wordt aangegeven door een rood waarschuwingslampje. Dit kan erop wijzen dat de batterij aan vervanging toe is. Houd startkabels in de auto en handig. Zorg ervoor dat de accupolen aan de autopolen zijn bevestigd en stevig op hun plaats zitten. Zoek de batterijhouder die gewoonlijk op de achterkant van de batterij wordt geplaatst en gebruik een staalborstel om deze schoon te maken. Controleer de clips en zorg ervoor dat ze niet los en roestig zijn. De klemmen mogen niet verroest en gecorrodeerd zijn.

Als u alle bovengenoemde gereedschappen en apparatuur in uw auto heeft, wordt de kans op een batterijprobleem aanzienlijk kleiner. En als u nog nooit een diepzee- of sneeuwstorm in uw omgeving heeft gehad, is de kans groter dat u bescherming krijgt dan ooit. Veel succes en blijf veilig.