Radardetectie

Garage Den Bosch

 

 

 

 

Radar werd voor het eerst uitgevonden in 1935 in een garage door de ontwerper van apparatuur Valdemaroen Paqkurna. Het ging om een sensor die $ 2.000.000 kostte en alleen bedoeld was voor gebruik binnen een gebouw. Deze sensor, die aanvankelijk ongunstig gelegen werd genoemd, was ontworpen om de gemiddelde vrije snelheid van inkomende telecommunicatie te meten.

Hij maakte verschillende radarinstrumenten, waaronder een die de gemiddelde vrije snelheid van inkomende omleidingen registreerde. Nadat de instrumenten waren ontwikkeld en getest, ontstond de behoefte om de naam, en de naam van het bedrijf dat het instrument produceerde, te veranderen in Radar Research Corporation. Radar Research hield zich al sinds de oprichting, eind jaren vijftig, bezig met radarapparatuur.

De eerste koper van radar in de Verenigde Staten was Ralphicles Inc ofrendsburg, Pennsylvania. Het bedrijf werd opgericht iniren 1547 en concentreerde zich ten tijde van zijn oprichting op radardetectoren voor schepen en drijvers. Dit was het begin van de radar voor auto’s, die al in 1952 op auto’s begon te verschijnen.

De eerste auto met radar was de Plymouth Fury uit 1958, die qua configuratie de gebruikelijke sedancarrosserie had. Hij werd aangedreven door een 2.4-liter flat-four motor en kreeg een paar jaar later een beefy 2.6-liter versie van dezelfde motor aangeboden. Deze Plymouths haalden comfortabel een topsnelheid van 65 mijl per uur.

De Engelse auto, ondertussen, werd het eerst getroffen door radar. De detectie van snelheid door radar werd steeds nauwkeuriger gedurende de late jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Pas in de jaren tachtig werd radardetectie een onderdeel van het Europese verkeersveiligheidsbeleid en de Europese verkeersveiligheidseisen. Dit beleid schreef automatische acceleratie voor, evenals speederboxen met een lagere snelheid dan die in de V.S.

Vanuit veiligheidsoogpunt wordt radardetectie gebruikt om potentieel gevaarlijke bestuurders te profileren. Het systeem werkt met Doppler-radar, die de Dopplerverschuiving in de radargolfband van een voertuig meet. Het radarsignaal wordt nat wanneer het volume van het doelwit Lambda nadert. Hoe langer het radarsignaal in de sombere radarabsorbers blijft, hoe verder de snelheid van het doelvoertuig verwijderd raakt.

Radardetectiesystemen worden in de loop der jaren steeds geavanceerder. En hoewel het gebruik ervan zowel onschatbaar als gevaarlijk is, worden zij gebruikt om de wegen voor iedereen veiliger te houden. Bovendien blijkt uit de statistieken dat het gebruik van snelheidsradars door wetshandhavingsinstanties van cruciaal belang is geweest bij het vangen van criminelen, en minder vaak zijn deze criminelen zelf bij ongevallen betrokken geweest.

lees meer:

BMW specialist Den Bosch

Auto reparatie Den Bosch