Hoe vermindert u het risico op dure reparaties

steenslag folie

 

Een steenslag kan heel klein lijken, maar als u hem laat zitten, zit u al snel met een zeer dure rekening voor lak en blanke lak. Als u er niets aan doet, wordt de steenslag erger en duurder. De volgende tips bieden manieren om het risico op dure reparaties en schade door steenslag te beperken.

Het voorkomen van steenslag is een eenvoudige maar cruciale manier om de schade te beperken. Door een scheutje lak en/of Preparator op de beschadigde plek aan te brengen, vermindert u de kans op herinstallatie. Preparator zal, onder druk, uit de beschadigde plek spuiten en wrijven, waardoor het eventuele gruis er tussenuit wordt gehaald, en er tijdelijk een gemakkelijk oppervlak ontstaat voor de epoxy om zich te hechten. Dit is hetzelfde principe als wanneer u overal lijm aanbrengt. De epoxy zal voldoende drogen en uitharden voor toekomstige pijn.

Gemakkelijk, hoe bekwaam een technicus ook is, een kras repareren is moeilijk. Steenslag is zo precies en tijdrovend dat deskundigheid en eersteklas kennis van het onderwerp vereist zijn om het volledige potentieel van de reparatie te kunnen waarderen. Steenslag folie is in de eerste plaats een verzwakking van de structuur en moet in de eerste plaats worden gerepareerd met de gebruikelijke gereedschappen en processen.

Tenzij voorgevormd met extreme processen, zoals hoge temperaturen of scherp gereedschap, kunnen spanen niet worden gebruikt voor het uitvoeren van complexe reparaties en kunnen ze niet uit de mal worden gepompt. Maar net als lijmen wordt dit alleen op tijdelijke basis gedaan, omdat reparaties langer duren dan 1/2″ en regelmatig terugkomen als ze niet correct worden verwijderd. Speciaal gereedschap wordt gebruikt om in dergelijke gevallen toegang te verschaffen en 1ste polijstgereedschap is zeer doeltreffend voor het herstellen van beschadigde plaatsen omdat het kan snijden en afblazen, waardoor een uitstekende snij- en vulwerking wordt verkregen.

Voor de bescherming van blank metaal tegen corrosie worden blanke coatings en speciale coatings gebruikt. Afhankelijk van de schade-as kan de blanke lak worden aangebracht als een glijbaan of als een hoofdlijm.

Tenzij speciale extrusie nodig is, kan roest niet door chippen worden verwijderd. Voor kleine roestgaatjes en -splinters kan echter een geschikt beschermingsmiddel worden gebruikt en er zijn speciale machines voor het aanbrengen van beschermingsmiddelen.Beschermingsmiddelen zijn over het algemeen verkrijgbaar in rolvorm en moeten worden aangebracht op de beschadigde plaats die enkele uren moet drogen, waarbij moet worden gecontroleerd of er geen oplosmiddelen in de blanke lak zitten en of deze niet te nat is. Ernstigere deuken kunnen vaak worden hersteld door de toevoeging van verharders en verhardingselementen.

Meer informatie is te vinden op de website over theenzuur.

Langdurige inactiviteit als gevolg van opslag bij warme en/of koude temperaturen kan een nadelige invloed hebben op de verchroming, waardoor een antieke huid ontstaat die niet meer duurzaam is dan de bedoeling was. Om te bepalen of een afwerking te lijden heeft, kijk voor Oxidatie van de oppervlakkige fosfatische componenten aan huid, kijk voor rimpelingen in het chroom. Als de frequenties van dergelijke waargenomen tinten boven het tolerantieniveau voor aanvaardbare niveaus liggen, kan de fabrikant om een duidelijke bewijsgarantie worden gevraagd. Parfumeren, een gangbare praktijk bij de verzorging van auto’s, veroorzaakt een wasachtige afwerking, die, wanneer toegepast op een blanke lak, een achtergrond van verspreid chroom oplevert, hinderlijk en bedrieglijk is.

en normen betreffende de bescherming van de huid in glanzende blanke lak, voor zover deze aanvaardbaar wordt gemaakt door de toezichthoudende voertuighuidbeschermer. Voor een betere grip op fijne details wordt een niet-schurend wrijfmiddel voor ruitenreiniger, was, polijstmiddel of sealant aanbevolen.

Imming is een andere optie om te overwegen voor de bescherming van de huid van het voertuig. Dit wordt gedaan tijdens de periode waarin de fabrikant verantwoordelijk is. Dit is normaal gesproken voorafgaand aan een nieuw model. Het moet rijkelijk worden aangebracht om marmering en krimpen mogelijk te maken. Er wordt ook een kleurstofpermageenheid aangebracht.

conditionerende substantie, of biodiesel, als alternatief voor mechanische methoden wordt aanbevolen voor oudere motortypes omdat het een deel van de hechting verzorgt terwijl biodiesel het werk doet zonder gelering of aantasting te veroorzaken. Het smeermiddel moet worden afgetapt aan het einde van elke weekbeurt door regelmatige wasbeurten. Zorg ervoor dat het smeermiddel in het metalen bakje wordt afgetapt en nooit rechtstreeks op het lakwerk.

De bescherming van de huid van een voertuig wordt uitgevoerd door kleurstofdruppels of speculanten oranje, bruin aarde, zwarte vorst, groene dood en magische extensies. Rain-X voorkomt ook dat de lak oxideert. Er zijn voor- en nadelen aan deze procedure. Hoewel het relatief goedkoop is, kunnen te weinig contrasterende kleurstoffen worden gebruikt; te veel contrast kan “rastratie” veroorzaken. Het kan ook ongewenste vreemde inhoud van verf maskeren als het te dun wordt aangebracht. Toepassing van gewone verfverdunner kan het oppervlak echte verf eronder voordelen.

DIY-beschermingDIY is over het algemeen gemakkelijker en kosteneffectiever. Velen zijn echter tevreden over de eerste resultaten. Het gebrek aan deskundige hands on technische begeleiding. Verschillende verven, mengsels van verf of was en contrasterende kleurstoffen maken inconsistenties in de toepassing mogelijk.

Lees meer:

Car wrap

Carwrapping