Hoe uw zolderinstallatie voor te bereidenHoe uw zolderinstallatie voor te bereiden

Elektricien Dordrecht

 

De tekenen dat een PV-installatie het einde nadert

Enkele tekenen dat uw PV-installatie zijn einde nadert, maar deze symptomen zijn relatief eenvoudig op te sporen.

Licht aan het einde van de Fibuer PV-installatie

Je hoort het aankomen, maar je hebt geen tijd om je systeem zelf te inspecteren.

Het systeem genereert niet meer zoveel als in zijn laatste seizoen.

Je krijgt een melding van een bezorgde buurman.

Uw systeem blijkt in “over-ording” te zijn door de hoofdstroom van het net, wat betekent dat uw elektriciteitskosten stijgen ondanks dat uw elektriciteit “off-grid” is.

De weg naar uw voorkeursinstallateur omvat nu een bezoek van een lid van de raad van bestuur, wat u extra gemoedsrust geeft.

De installateur legt uit dat is gebleken dat eerder ge√ętiketteerde PV-componenten na hun nuttige levensduur kunnen worden hergebruikt of gerecycleerd, aangezien zij speciaal zijn gemaakt voor diverse toepassingen (bv. Sh Balance’s panelen en torens).

Uw systeem wordt vervaardigd volgens een hoge standaard, met inachtneming van de hoogste milieu- en veiligheidsnormen.

Uw installateur geeft u een “overbruggingsvergunning” waarmee uw systeem op het hoofdnet mag worden geplaatst. Als u toch door wilt gaan met een PV installatie is deze vergunning niet meer nodig. De meeste van de grotere (tot 4kW) zonne-installatie installateurs zullen deze vergunning niet in rekening brengen (Echter, aangezien het aantal ge√Įnteresseerden hoger is kan het de moeite waard zijn om een paar weken te wachten).

Wanneer uw installateur arriveert om uw zonnesysteem te installeren, moet u het terrein voorbereiden door wortels of grote stenen te verwijderen en terrasblokken te plaatsen. Vraag de installateur om gebieden met slechte ventilatie te markeren om het dak en de installateur te beschermen.

Zij zullen dan beginnen met de installatie van de PV-panelen, flexibele transformatoren, starre kabel, buizen voor mijnbouwkabel en veiligheidscertificaten enz. Het gebruik van accessoires zoals Ground Fault Circuit Interrupters (GFCI’s) wordt sterk aangeraden. Dit zijn veiligheidsschakelaars om de gebruikers te beschermen tegen elektrische schokken tijdens onderhouds- of reparatiewerkzaamheden rond een bepaald pand. Deze mogen niet worden gebruikt rond het PV-systeem en zijn alleen bedoeld voor installatiewerkzaamheden en niet voor algemene werkzaamheden waarbij de hoofdvoeding nog steeds ongemoeid moet blijven. U moet de GFCI gebruiken om de omvormer te beschermen, als u niet zeker bent over dit advies vraag dan advies aan een elektricien of laat een elektricien de conditie van de hoofdzekeringkast en stroomonderbreker controleren voordat u de panelen met stroomonderbrekers en PV-panelen monteert.

Aan het einde van uw installatie dient u uw installateur uit te nodigen om de resultaten aan u voor te leggen voor een volledige inspectie van de hoofdmeter voor het totale wattage (Watt) en om u het elektrische verbruik per jaar in KW huishoudelijk elektriciteitsverbruik te laten zien.

Zorg ervoor dat u tevreden bent met de kosten (vd Contante betaling – dit is waar u betaalt voor de installatie)

versnellen de gewenste punt van gebruik planten om die te vervangen die ongebroken afsterven.

Lees meer:

Elektrotechniek Dordrecht

Installatiebedrijf Dordrecht