Hoe u uw fiets veilig kunt houden

Voor velen is er geen slechtere manier om veilig te blijven dan door te fietsen. We moeten echter niet vergeten dat we niet helemaal veilig zijn – vooral als het gaat om onze fietsbanden. Factoren die deze banden kunnen beschadigen zijn onder meer scherpe voorwerpen op de weg, het weer en regen.

Fietsbezitters moeten zeer voorzichtig zijn bij het controleren van de bandenspanning, zelfs als deze laag is. Als uw voor- en achterbanden te weinig of te hard zijn opgepompt, kunt u stuurproblemen krijgen. Voorbanden zijn banden die in contact staan ​​met de weg, terwijl de achterbanden de banden zijn die aan het frame zijn bevestigd voor ophanging en tractie. Voorbanden zijn ook degenen die direct daarna moeten worden vervangen, terwijl die op de achterwielen het beter kunnen volhouden. Om er zeker van te zijn dat u ondanks deze problemen toch een veilige rit kunt maken, is het daarom belangrijk om de druk regelmatig te controleren.

Om een ​​maximale prijs-kwaliteitverhouding te krijgen, moet u vooraf de ideale spanning voor de voor- en achterbanden weten. Als u dit doet, bent u verzekerd van veilige rijomstandigheden, ondanks de lage druk in deze banden. De algemene vuistregel is dat als de gemiddelde druk van een band hoger is dan 1,8 bar, het ideaal is om deze te vervangen. Voor- en achterbanden ondergaan ook verschillende tests om hun specifieke bandenspanning te bepalen. Ze worden dan gemarkeerd als laag, midden en hoog. De lage drukken zijn gemarkeerd met een + of kruissymbool, terwijl de hogere drukken zijn gemarkeerd met een kruis of streepjes. De ideale druk +1,8 bar is de verbinding tussen band en velg, terwijl de ideale druk +1,5 bar het beste is voor efficiënt remmen. De echte ideale druk is afhankelijk van uw fietsmodellen, dus als u geïnteresseerd bent in goede prestaties van uw fiets,

Daarnaast zijn verzorgde en verzorgde wielen nodig voor goede prestaties. In dit opzicht is het ook belangrijk om te onthouden dat bougiekabels en bougies voor omgebouwde motoren vaak worden vervangen, dus het is het beste om hier voor te zorgen. Ombouwmotoren hebben toevallig nokkenassen en krukassen die moeten worden beschermd tegen ophoping van oxide. Ombouw, het verwijderen van de zijplaat en het installeren van de nieuwe nok of cilinder is meestal nodig om dit te laten gebeuren of in ieder geval mogelijk te maken.

Voor de prestaties van de fiets en de maximale snelheid zijn bovenstaande voorzorgsmaatregelen echter essentieel. Uw fiets in topconditie houden door hem regelmatig te laten controleren, is de beste manier om een ​​soepele rit en hoge prestaties te garanderen.