Het APK-Teststation

APK Terneuzen

 

Het APK-keuringsstation zal u informeren over de uitstoot en bevestigen dat deze uitstoot zal worden gecontroleerd. Er worden elk jaar meer dan 45.000 voertuigen gekeurd zorg ervoor dat uw auto voldoet aan alle in de tijd om aan de eisen te voldoen, zorg ervoor dat uw auto regelmatig wordt gecontroleerd op gebreken, met name die van invloed zijn op de verkeersveiligheid (onvoldoende profieldiepte, loszittende wielsierlijsten, slechte staat van koplampen of achterlichten).

De milieutest omvat de beoordeling van de uitlaatemissies van uw voertuig, met name de beoordeling van de schadelijke uitstoot van Greenwire en de wettelijk aanvaarde drempelwaarde voor schadelijke gassen. Deze beoordeling moet worden uitgevoerd op het teststation en u krijgt een certificaat dat u kunt aanvechten als u het er niet mee eens bent. Voor voertuigen die vóór 1 januari 1997 zijn geregistreerd, zijn er twee manieren waarop u voor de keuring kunt betalen:

a) u kunt de APK-keuring in één keer betalen (u heeft één formulier nodig voor zowel uw voertuig als een apart formulier voor de APK-keuring)

b) u kunt progressief betalen voor elk testbezoek, wat betekent dat als u voor het ene en dan voor het andere betaalt, het ene waardebezoek hetzelfde zal zijn als het volgende (waardoor u de levensduur van uw auto kunt verlengen)

De jaarlijkse APK-keuring (die ‘s zomers wordt uitgevoerd) staat los van de jaarlijkse voertuigcontrole, en daarvoor moet u weken van tevoren afspraken maken. Het tijdsverloop tussen de keuringen is ongeveer twee tot vier weken. Om weken van tevoren te regelen, moet u eerst de autokeuring regelen, waarbij de keuring niet op een dag van de week wordt uitgevoerd, wat in het hele land gebruikelijk is.

Het is belangrijk te onthouden dat er een keten van keuringscentra is, en het is bijna onmogelijk om de APK te laten uitvoeren in een ander keuringscentrum dan dat waar uw voertuig wordt gekeurd. In feite wordt de APK uitgevoerd in een van de drie testcentra, en het is het individuele testcentrum dat het belangrijkst is. Hun norm is voor een afzonderlijke generatie auto’s (die allemaal worden getest in een periode van twee weken) in plaats van het bemonsteren van een bepaalde groep auto’s. De APK is verplicht voor alle voertuigen ouder dan drie jaar, en is specifiek voor de registratie van het voertuig.

Als het gaat om de veiligheid van voertuigen, is er meer nadruk gelegd op airbags. De oudere voertuigen die op de weg waren werden gezien als aanvaardbaar, maar de nieuwere die momenteel worden gebruikt zet airbags op de lijst van essentiële items die nieuwe auto-eigenaren zijn veeleisend. Nieuwe voertuigen moeten Airbags aan de voorkant en aan de zijkant van de auto, opnieuw deze worden getest op veiligheid op de testfaciliteit. De oudere voertuigen die werden gereden waren niet verzekerd voor de auto die ze gebruikten maar dit is aan het veranderen, met fabrikanten die zijn in een financiële squeeze situatie gedwongen om de veiligheid van hun auto’s te verhogen en dit resulteert in een toename van de vraag naar testen.

Wij hechten evenveel waarde aan proefrijden als elke testrijder en een manier om uw kansen op het slagen voor de APK te vergroten is om een gekwalificeerde en ervaren monteur mee te nemen naar de test. Een test rijden cursus kan u helpen op uw weg naar de APK, in feite is het aanbevolen dat u een basis monteur met u op al uw testritten. Sommige testcentra bieden testritten aan waarbij u online meerkeuzevragen kunt inboeken, hiermee wordt u getest op de onderbouwing van uw antwoorden en in het proces van het valideren van uw theorietest leert u alle belangrijke feiten over voertuigen, inclusief file types, weg- en verkeersinformatie, testprocedures en snelheidslimieten.

Het is belangrijk te onthouden dat een auto geen persoon is en het is nooit aanvaardbaar een voertuig te besturen dat u niet bereid bent in te nemen en op de proef te stellen. Met dit in gedachten moet u heel voorzichtig zijn wanneer u op de weg bent en alleen links afslaan met extra voorzichtigheid. Zorg ervoor dat u de doorgetrokken gele lijnen op rotondes niet overschrijdt of dat u niet parkeert op plaatsen waar dat duidelijk niet nodig is. Met de hulp van een vriend zult u uw voertuig snel leren kennen en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen bij het parkeren.

Wij wensen u het allerbeste voor wat een lange zware beproeving belooft te worden.

Lees meer:

Garage Terneuzen

Autobedrijf Terneuzen