De Taxi Meter

Taxi Middelburg

 

De taximeter bestaat uit drie subdelen: het inlegvel aan de bestuurderszijde, het inlegvel aan de passagierszijde en het vragenformulier voor de bestemming. De drie subdelen zijn op drie verschillende manieren met elkaar verbonden. Elk subonderdeel heeft de volgende functies: afstand (afstand die nodig is om de bestemming te bereiken); tijd; en brandstof. De passagier krijgt het meest nauwkeurige tijdgedeelte van de meter, terwijl de motor van het voertuig het motortijdgedeelte of de brandstof levert. De gehele meter bevat deze beide gedeelten. De insteek aan de bestuurderszijde heeft het groene, “gaande” gedeelte, terwijl de passagier een rood, “geladen” gedeelte krijgt. De werking van de taxameter is als volgt: de taxameter werkt wanneer het voertuig in rust is of in beweging is. Wanneer het voertuig in beweging is, vernieuwt de taxameter het groene display om de exacte afgelegde afstand en de resterende tijd tot de bestuurder een bepaalde bestemming bereikt, aan te geven. Wanneer het voertuig stilstaat, toont de meter de afstand tot de volgende geselecteerde bestemming, bijvoorbeeld de luchthaven, waar de taximeter de volgende taxistop aanduidt. DeTaxi voegt een indicator-LED voor de deurvergrendeling van de passagier toe, die gaat branden wanneer de bestuurder de deur van de passagier moet vergrendelen of ontgrendelen. Deze functie wordt geactiveerd wanneer de bestuurder het passagierscompartiment nadert. De Taximeter biedt zijn klanten ook een waarschuwings-LED voor huurauto’s. Dankzij deze functionaliteit kan de klant het voertuig snel lokaliseren als het uit de handel is.

De bovenstaande functies zijn weliswaar nuttig, maar wat de taxameter mist, is iets wat voor veel mensen heel belangrijk is wanneer ze onderweg zijn, namelijk een visuele gids wanneer het voertuig in beweging is. Daarom moet u optimaal gebruik maken van de functies of tooltips in het dashboard om uzelf en uw passagiers onderweg een goed inzicht te geven.

Wanneer u met kinderen reist, zeggen deskundigen dat het het beste is om de bestuurdersplaats in te nemen en hen achterin te laten zitten. Ervaren chauffeurs letten dan ook goed op als ze in een file rijden, zich haasten en midden op de weg stoppen met kinderen. kunnen het kind pakken en bij de bestuurdersstoel houden terwijl de auto rijdt. Sommige hebben een airbagsysteem dat afhangt van de afstand tussen de auto en het kind. Hoewel dit nuttig lijkt, brengt het kleine risico’s met zich mee, zoals dat het kind de zijkant van de auto raakt wanneer de airbag wordt opgeblazen. Andere modellen hebben een middenconsole met handgrepen en een afsluitbaar dashboardkastje. De taximeter heeft weer een tweekleurig LCD-display, dat een wegenkaart, de GPS-snelheidsmeter, de indicator voor de opgeladen autoaccu en de tijd aangeeft, evenals de buitentemperatuur.

Met de bovenstaande functies kan een bestuurder de vroege ochtend pendelen of hun kinderen meenemen voor een mooie lange rit tot de allerlaatste minuut voordat ze zich moe beginnen te voelen. Ze kunnen ook gebruik maken van deze taxi’s als een middel van lange afstand reizen. Taximeter ontslag is altijd iets dat een gevoel van stijl en begaanbaarheid biedt aan een bestuurder en passagier.

Lees meer:

Taxi Vlissingen

Taxi Zeeland