De geschiedenis van een scooter

Scooter spuiten

 

Een scooter is de beproefde manier van rijden. Oorspronkelijk werden fietsen en bromfietsen als vervoermiddel gebruikt, maar in de loop der tijd kwamen scooters daarvoor in de plaats. Oorspronkelijk werden ze “benzinebende” genoemd en werden ze vooral gebruikt om leden van de beroepsgroep te begeleiden bij wedstrijden en werden ze ook (vers) gebruikt als vervoermiddel in moeilijke en gevaarlijke omstandigheden. Tegen 1972 was de gelijknamige “scooterman” vrijwel erkend als icoon in Californië en was hij de ster van het iconische CCTV-misdaaddrama “The Chungking exhibit” (kast onder de CCTV-camera in het regeringsgebouw van Kowloon in Hong Kong). Hij was ook te zien in de zeer geliefde tienertelevisieseries en -films zoals The Freshman en ook in de musicaloidfilm The fingers are synced to the pulse of the beat and theEmerging of the DJ. . In de latere jaren tachtig en negentig, toen de indicatoren van status in de scooter werden geïntegreerd, werden de “heren” als accessoires verwijderd en de accessoires die volgden, waren in wezen gewoon verstandige stalen wielen met een zitvlak van de broek aantrekkingskracht.

Naarmate de jaren verstreken en statusaanduidingen belangrijker werden, bleef het ontwerp van deze scooters zich verder ontwikkelen. De accessoires die volgden waren uiteraard nog steeds gemaakt van praktische stalen wielen met een comfortabele zit van de broek en gemakkelijk te manipuleren ontwerp. Maar naarmate de technologie vorderde en de economie zich ontwikkelde, onderging de scooter belangrijke veranderingen. De accessoires die volgden in de jaren ’80 waren in essentie gewoon fancy versies van het oorspronkelijke ontwerp. De accessoires werden gekenmerkt door groter te zijn, meer accessoires te hebben en een algeheel opzichtig uiterlijk.

In de jaren 90 en daarna was het ontwerp voortdurend in ontwikkeling. De accessoires die in de jaren 90 volgden, waren gewoonweg enorm. Het ontwerp werd steeds meer gebogen en het oppervlak van de wielen werd ook steeds ingewikkelder. Het gewicht van de scooter nam ook toe, wat op zijn beurt het zwaartepunt deed toenemen. In bepaalde gevallen werd het gewicht van de scooter gecompenseerd door de accessoires die eraan werden bevestigd. De accessoires die volgden op het einde van de jaren ’90 hadden evenzo Huge brede types van wiel Adzes en de ontwerpen werden ook meer sierlijk.

Scooters kunnen op twee manieren worden ingedeeld. Deze categorieën zijn Interne Verbrandingsmotor (ICE) of Interne Verbrandingsgas (IG). Beide types kunnen voor tweewielers worden gebruikt.

E Ideal Benzine Kettingzaag Vergeleken met de benzine versie, is de elektrische versie niet alleen goedkoper, maar heeft het fundamentele verschil dat het geen gastank heeft, het werkt op gelijkstroom en het heeft dus twee accu’s in het handhaven van de macht.

T Tweewielers – De hedendaagse versie van de scooter waarbij de berijder snelheid kan winnen door te remmen op de stoeprand en vervolgens versnelt tot een snelheid van 30 km/h en meer. Hij kan twee wielen hebben en een benzine- of een elektromotor. De keuze van de twee aangedreven wielen wordt uitsluitend aan de berijder overgelaten. Er wordt echter erkend dat de elektrisch aangedreven scooter of de benzinescooter efficiënter zijn.

Andere factoren die bepalen welk type scooter een berijder zal gebruiken zijn het ontwerp van de scooter, het gewicht, de duurzaamheid, de draagkracht en de snelheid van de scooter. De belangrijkste factoren die bepalen of een persoon zal een gas aangedreven of elektrische scooter te gebruiken zijn degenen die betrekking hebben op de voorkeuren van de rijder en het type gebruik van de scooter zal aannemen. Een elektrische motorscooter heeft meestal de voorkeur van jongere mensen vanwege de extra actieradius, maar de belangrijkste factoren blijven voor iedereen gelijk. Scooters waren aanvankelijk duur en alleen de well goers konden gebruik maken van hun diensten, maar met de komst van het internet scooter dealers en verkopers zijn nu te vinden in het hele land en sinds er geen belemmering meer is voor interstatelijk reizen, zijn de beperkingen weggenomen en nu is het mogelijk voor iedereen om te reizen waar ze willen zonder zich zorgen te maken over parkeren, parkeren en verkeer.

 

LEES MEER : 

Schadeherstel Haarlem

Autoschade Haarlem