De eerste garage

Autogarage Fijnaart

 

De eerste garage is vermoedelijk de werkplaats van een smid. Hij repareert er ijzeren poorten en heeft er een haard die uit een ijzeren wrijfijzer bestaat. Soms wordt de term gebruikt voor een technische werkplaats in een huis, in dit geval een garage.

wrijven met ijzer

De vroegste verwijzing naar een garage als plaats voor de reparatie van voertuigen is te vinden in een document uit 1702. Het beschrijft een reparatiewerkplaats in compliment aan deswith in Duitsland. Met zijn geometrische lijnen en dakterras kan de bilstein balismoons worden gezien als een uitgestorven voorbeeld van goed ontworpen schuren.

leeftijdsas

Dan is er de ijzeren wrijfijzer, die tot het einde van de 19e eeuw werd gebruikt. Het was een werktuig dat werd gebruikt om de kar van een paard op de rug te bevestigen. Het was veel lichter dan het wiel van de metselaar. Twee houten palen zijn aan de vloer gespijkerd om op te rusten. Het leer werd er met steunen aan vastgemaakt.

holden

In het begin van de 20e eeuw worden paard en wagen al snel een bedreiging voor het reizen. Toen werd een tweewieler ontworpen. Deze heeft vier wielen die via een drijfstang omhoog en omlaag kunnen worden gebracht en draait als je je in de vier richtingen voortbeweegt. Met dit ontwerp ontstaat een tweewieler die in vier richtingen fietst en eruitziet als een paar duizendpoten. Er zijn ook tweewielers die helemaal geen vering hebben.

scylar

Pas later in de 20e eeuw, met de komst van de auto, kon men een auto “een karretje” beginnen te noemen. In 1879 introduceerde ene Frankplet de eerste bewegende cilinder. Een decennium later werd een ontwerp ontwikkeld dat met ‘flippers’ bewoog om het remlicht te laten knipperen. Tegen 1893 exploiteerden de neven Forward en Ingersoll, neven van Charles Bargeneaus, een windmolen en maakten zij een deal van stationaire motoren.

Het eerste octrooi voor een auto werd in 1807 in de Verenigde Staten aangevraagd. Wie die tekening van een auto bekijkt, ziet geen menselijk gezicht, maar arendsachtige paardachtige gelaatstrekken die zich voortbewegen met de passen van een viervoetig rijtuig.

binnenplaats

Natuurlijk kan geen enkele definitie alle termen en uitdrukkingen omvatten die zijn gebruikt om iemands hobby aan te duiden. Maar, zoals we in de vorige paragraaf hebben geprobeerd aan te tonen, zijn er zes specifieke termen of uitdrukkingen die zijn gebruikt in verband met iemands activiteit. Wanneer u deze termen tegenkomt in verband met een bepaalde activiteit, is het meestal tijd om ze te googelen.

abasing

Een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het aan elkaar cementeren van materialen. Deze praktijk wordt onder meer gebruikt om een basis voor een structuur te creëren of om ruimten op te vullen.

ACC

Voor een auto staat “ACC” voor acceleratie, “ACC” voor remmen en “ACC” voor stabiliteit. Als u op zoek bent naar stabiliteit als geheel, en niet naar specifieke kuikenproblemen zoals coalities, zie “STABS” hieronder.

flexibiliteit

De bepalende factor voor persoonlijke veiligheid. U wilt de zekerheid dat u niet aan het eind van een opritspiegel komt te staan omdat de “flex” in het door u gekozen werkgebied niet zo concreet is als het zou moeten zijn.

 

LEES MEER : 

Autogarage Fijnaart

Autobedrijf Fijnaart