De Beste Actieve Subwoofers: Een grondige gids om de perfecte te vinden voor uw behoeften

Actieve subwoofers focus

U hebt een aanzienlijke hoeveelheid tijd en geld besteed aan uw thuisbioscoop, om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke audio-ervaring krijgt. U bent zo ver gegaan dat u de beste receiver, luidsprekers en kabels hebt uitgezocht – maar er ontbreekt nog steeds iets. Waar is dat lage geluid waar u steeds over hoort? Als u merkt dat uw subwoofer het niet helemaal doet, hoeft u zich geen zorgen te maken! Het kan gewoon een upgrade nodig hebben. De actieve subwoofer is een heel ander beest dan zijn passieve tegenhanger. Maar wat maakt hem zo speciaal? Laten we eens kijken wat de voordelen zijn en wat hij kan bieden in vergelijking met zijn zwakkere tegenhanger.

Wat is een Actieve Subwoofer?

Een subwoofer is het onderste deel van een home theater systeem dat het geluid produceert dat uw hart sneller doet kloppen en u het meest opwindt. Zijn kracht ligt in het basgeluid dat hij produceert, wat essentieel is voor het creëren van een volledig meeslepende ervaring. Subwoofers worden meestal in de buurt van uw televisie of home cinema systeem geplaatst, of zelfs in een hoek van de kamer. Ze hebben een lange en cilindervormige behuizing en aan de achterkant is een passieve radiator bevestigd. Een actieve subwoofer is een type subwoofer waarbij de vermogensversterking in de unit is ingebouwd. Dit in tegenstelling tot een passieve subwoofer, die afhankelijk is van een externe versterker om het volume te verhogen.

Voordelen van een actieve subwoofer

– Dedicated stroombron: Een actieve subwoofer wordt geleverd met een ingebouwde versterker die de woofer van stroom voorziet. Hierdoor kan hij veel meer geluid produceren dan zijn passieve tegenhanger. – Basregeling en afstemmogelijkheden: Met een actieve subwoofer kun je de basniveaus regelen via de ingebouwde regelaars. Dit betekent dat u het geluid van de subwoofer kunt afstemmen op het type muziek waarnaar u op dat moment luistert. Met de versterker kunt u het geluid ook aanpassen aan uw specifieke behoeften en de grootte van uw kamer. – Extra ingangen: Een subwoofer met ingebouwde versterkers zal extra ingangen hebben, zoals RCA, zodat je andere audiobronnen, zoals een soundbar, rechtstreeks op de subwoofer kunt aansluiten. Dit betekent dat u niet door de hoofdluidsprekers van uw home theater systeem hoeft te gaan om geluid van een ander apparaat te krijgen.

De beste actieve subwoofer voor u vinden

Er zijn veel verschillende soorten subwoofers: zowel actieve als passieve. De eerste stap is om uit te zoeken welk type u nodig heeft. Als u op zoek bent naar een upgrade en u heeft momenteel een passieve subwoofer, dan zal een actieve subwoofer meer vermogen en flexibiliteit bieden. Als u echter nog helemaal geen subwoofer heeft, is een actieve sub ideaal, omdat deze wordt geleverd met de ingebouwde versterker die u nodig heeft om het geluid dat de sub produceert van stroom te voorzien. Nu je weet welk type subwoofer je wilt, is het tijd om uit te zoeken welke je moet kopen. Het eerste wat je moet doen is een lijst maken van je wensen en behoeften en bedenken voor wat voor soort geluid je gaat. Wilt u uw kamer laten schudden door een dreunend geluid of wilt u het liever subtiel houden? Zoekt u iets dat past bij uw huidige opstelling of juist iets dat opvalt? Heeft u een bepaald budget in gedachten of bent u bereid meer uit te geven als dat betekent dat u een beter geluid krijgt? En het allerbelangrijkste: hoe groot is uw kamer? Houd deze zaken in gedachten terwijl u rondkijkt en u zult in staat zijn om de beste actieve subwoofer voor u te vinden in een mum van tijd!