De bekleding van uw auto reinigen

Autobekleding reinigen Breda

 

Hier zijn enkele nuttige dingen om te weten over autobekleding reinigen

Schoonmaakmiddel voor stoffen bekleding kan de stof beschadigen. Gebruik dus altijd afwasmiddel, zeep en water.

Wat voor soort stof heeft mijn auto? De drie groepen stoffen zijn: velours, micro-suède en lamsvel. Voor het reinigen van velours zijn andere producten nodig. Wat voor soort reinigingsproduct heb ik nodig voor het reinigen van lamsvelours of micro-suède? Veel meubelreinigers werken niet op de stof en gebruiken alleen schoonmaakmiddelen voor algemeen gebruik. Als u twijfelt, doe dan grondig onderzoek.

Mag ik cleanerse gebruiken of ben ik onder de wet? U moet oppassen dat u uw stoelen, dashbord, stuur, plafond of tapijten niet beschadigt. Als u de schade heeft verwijderd, dan kunt u het product opnieuw gebruiken. Bij aanhoudende schade aan de stof kan het zijn dat u de luxebelasting moet betalen, die hoger kan zijn dan het reinigingsproduct.

Als de schade moeilijk te verwijderen is, moet u de bekleding hoogstwaarschijnlijk vervangen. Wat voor soort stof moet ik gebruiken? De meeste autowinkels hebben een specifiek product voor stoffen bekleding, maar het kan zijn dat u een tijdje moet wachten als u het niet kunt vinden. Meestal is het het wachten waard, al betwijfel ik of de opgelopen schade ooit hersteld zal worden.

Moet ik het dashboard in de was zetten of schrobben? Hiervoor moet een speciaal crimineel reinigingsproduct worden gebruikt. Hier is een oud gezegde: “Als je het niet nodig hebt, waarom koop je het dan?”

U kunt het beste een algemeen schoonmaakmiddel van goede kwaliteit kopen. U kunt het kopen bij uw plaatselijke autowinkel of het online vinden. Het idee is dat je niet tonnen producten hoeft te gebruiken om de rommel op te ruimen. Meestal heb ik toch geen tijd om de reiniger te schrobben, en de volgende beste stap is om een dun laagje van de reiniger op de bekleding te spuiten, het een beetje te laten intrekken en het dan af te vegen. De reiniger verwijdert al het vet en vuil dat onder de stof zit. Denk aan het binnenwerk van uw auto. Denk aan de kleine onderdelen. Hieronder is een oude vriend van mij. Hij is niet nieuw in de zin dat we goede vrienden waren, maar het zijn oude vrienden die net volwassen zijn geworden en het is tijd om volwassen te worden. De oude mensen van de autowinkel bouwden vroeger auto’s als deze.

Als je je vloermatten er af haalt, kijk dan waar het gas- en rempedaal zitten. Er is meestal een groef in de vloer die teruggaat tot het punt waar mijn middenconsole is en dat is waar ik graag begin te schrobben. Je kan duidelijk mijn pedaal zien stoppen tussen de twee voorzetels. Je zult zien dat het gaspedaal en het rempedaal schoon zijn. Doe hetzelfde aan de passagierskant. Begin dan door de groeven aan de achterkant van de vloer te gaan. Het helpt om over een stoeprand te beginnen, zodat de politie tevoorschijn komt en misschien een kijkje neemt naar wat er vies is aan de achterkant van je auto. Hier is een tip. Controleer eerst je schoenen. Kijk niet alleen naar de schoenen en controleer de merken. Op pedalen en versnellingspoken zitten vaak zwarte substanties van remstof. Er zit zwarte smurrie op schakelknoppen en zakken. Soms een beetje buiten het bereik van je blote oog. Het geheim om die smurrie te verwijderen is de zwartheid te onthullen en tot op het naakte af te tasten. Wrijf voorzichtig met de klok mee over delen van het leer die soepel zijn en probeer het vuil weg te rollen. Ga dan naar de andere kant en herhaal aan de andere kant. De laatste kant zal gemakkelijker zijn. Blijf het product op die plaatsen inwerken en het zal het vuil losmaken en opbreken. Schrob de plekken niet, want dan wordt het alleen maar zwart. U zult gebieden opmerken waar de zool van de zool is weggesleten. Dat is een indicatie dat er een reparatie is uitgevoerd. Begin bovenaan en werk naar beneden en iets naar boven. Rechts en links is OK. Houd het product omhoog en kijk of je verf kunt zien. Het is OK als je niets ziet. Als dat wel zo is, heb je meer elleboogsmeer nodig, zie mijn assemblagegids.

Dit is een van die problemen die maar niet weggaan. Ik weet eigenlijk niet of het ooit weggaat. Als u problemen hebt om de smurrie van uw zetels te krijgen kan het tijd voor wat ernstig het schoonmaken en oplosmiddel zijn. Doe een goede baan op het tapijt en de zetels en vuil zal worden behandeld en met rust gelaten. De master cilinder reservoir moet worden gevuld en moet gevuld ongeveer een kwart van oplosmiddel voor de tranny vloeistof en 2 quarts olie. Controleer het waarschuwingslampje voor de bandenspanning. Het is OK nu tijd om de druk te controleren.

Lees meer:

Lakverzegeling

Auto poetsen