Automonteurs

Onderhoudsstop

Als uw auto deze grote onderhoudsbeurt moet ondergaan, is het belangrijk om de juiste monteur te vinden. Uitgebreide lijsten van automonteurs zijn online beschikbaar. Nadat u een monteur hebt gekozen, zorg dan voor een vriendelijke, grondige inspectie.

De mechanische functies zijn als volgt:

Motorolie bi-coherent: de monteur inspecteert de kleur en het peil van de motorolie.

Status van de transmissievloeistof: de monteur controleert het niveau en de kleur van de transmissievloeistof.

Verschillende onderdelen van de motor: de monteur inspecteert de verschillende onderdelen van de motor en controleert het interieur op eventuele blijvende schade.

Juiste controle van het remsysteem: de monteur controleert het vloeistofpeil in het remsysteem.

Motoronderdelen: de monteur controleert de toestand van deze onderdelen. Hij moet ook het luchtfilter van de motor, het oliefilter van de motor en het reservoir van het brandstofsysteem controleren.

Goede werking van het centrale vergrendelingssysteem: hij controleert of alle schroeven en pennen in het vergrendelingssysteem op hun plaats zitten en goed werken.

Vervangen van koelvloeistof: hij zorgt ervoor dat het koelvloeistofpeil in het koelsysteem wordt bijgevuld.

Het controleren van het luchtfilter is iets dat alleen kan worden gedaan tijdens een regelmatige motorsmering. De monteur zal het filter moeten controleren op overmatig vuil en stof. Als het gaat om andere luchtfilters, is het voldoende om naar het plaatselijke servicestation te gaan en ze te laten controleren. Er is een reeks van andere luchtfilters, die kunnen worden gekocht bij garages van auto-winkels en auto-onderdelen winkels. Ze worden “precisiefilters” genoemd en ze kunnen voor een zak vol centen worden gekocht.

Over het algemeen is het hele team tevreden dat de auto nu klaar is voor een proefrit. Na de proefrit neemt de eigenaar de auto mee voor een ritje op de weg om te ontspannen en de nieuwe auto in te ademen.

Als de proefrit echter niets oplevert, moet de auto in de werkplaats worden gereviseerd. Hieronder volgen enkele van de problemen waarmee een autobezitter zeker te maken krijgt.

1. Wegen met kuilen hebben de neiging in te zakken en ernstige schade aan de ophanging van het voertuig te veroorzaken.

2. Keramische remmen werken niet zo goed op nat wegdek.

3. Het check-engine lampje zal altijd branden. Dit komt door een oud defect emissie controle systeem.

De toekomst bestaat uit uitgebreide onderhoudscontroles in detail. Het volledige systeem moet worden onderzocht, samen met het emissiesysteem en het koelsysteem. Een inspectie van deze systemen is meestal een manuele procedure. Daarom is de hulp van een gekwalificeerd persoon nodig om de klus te klaren. Ook een vloeistof Tweep-sensortest is een must. Deze procedure wordt geautomatiseerd met behulp van een laptop met een speciale insteekeenheid. Het besturingssysteem moet een speciaal programma downloaden van het internet.

De Tweep wordt gevoed door een paar smalle stekkers en het besturingssysteem is COMALOT. Deze besturingssystemen zijn ontworpen om verschillende sensoren in het systeem te controleren. Zij geven onmiddellijk uitlezingen in de vorm van een uitleescode. Informatie over de toestand van het systeem is dus beschikbaar in een computer. Maar, een technicus moet een speciale insteekeenheid in het voertuig installeren dat de elektrointerface tussen de computer en de scanner behandelt. De insteekeenheid moet in een botspositie worden geplaatst om zoveel mogelijk spoor van het probleem te vangen.

Er is ook een plug-in multipoort-apparaat waarmee u verschillende functies van het systeem kunt uitvoeren. Deze multipoort apparaten zijn ontworpen op een zodanige wijze dat ze gebruik maken van alle algemeen beschikbare luchtfilters en ook de lucht-en brandstoffilters in uw auto. Het laat u hen gemakkelijk stemmen en ook biedt het een controle over het niveau van luchtstroom in elke cilinder. U zult gemakkelijk de luchtdruk, de brandstof en de timing drie verschillende niveaus kunnen aanpassen.

De machinebouw en de automobielindustrie gaan dus hand in hand. Beide industrieën profiteren van elkaar aangezien vele leveranciers van de machine-onderdelen betrokken zijn bij het maken van deze machine-onderdelen. De autofabrikanten zijn afhankelijk van de sterkte en de betrouwbaarheid van de auto-onderdelen die door de auto-industrie worden geproduceerd. Op dezelfde manier gebruiken de autofabrikanten de sterke punten en de voordelen van de machine-onderdelen zoals de autorails om hun verkoop te verhogen. De auto-industrie verhoogt zijn verkoop in de vorm van auto-onderdelen, door de toename van hun populariteit. Zo wordt het voor de autobedrijven gemakkelijk om gebruik te maken van het werk van verschillende mensen, bijvoorbeeld de ingenieurs en ontwerpers, wat hen helpt om betere en krachtigere autoproducten te ontwerpen. Het is ook noodzakelijk voor de autobedrijven om onderdelen te produceren, door ze te maken met de wilskracht van hun buitengewone en fysieke kracht van betekenis en Gezondheid en Veiligheid.

Lees meer:
Werkvoorbereiding 
Projectplanning