De beste tijd om een taxi te nemen

Taxi Papendrecht

 

Er zijn ongeveer 50.000 nieuwe taxi’s, uitgerust met taximeters, in het Verenigd Koninkrijk. Het is gemakkelijk om er een te herkennen op de weg door hun kenmerkende manier van zitten tussen de rijstroken van het verkeer, klaar in de aanslag, de passagiers schijnbaar zwevend in de lucht. Hun zetels zijn relatief nieuw, modern en glanzend met zwarte lederen koorden voor Fan of passagierszijde, terwijl het glanzende dashboard en de instrumenten bestaan uit gepolijste aluminium frames, afgewisseld met zilveren afwerking, waardoor de Taxi de moderne look van een prestige-auto krijgt. Om de meter zo goed mogelijk te inspecteren of informatie over een bepaalde passagier te vinden, kan de chauffeur op zijn mobiele telefoon praten, net zoals hij dat met zijn echte wapen doet.

Sinds hun invoering worden taxitarieven gemeten, biljetten aangerekend en ge├»nd. Het Taxicab-logo is een zwart en grijs rond embleem dat op een onopvallend deel van de achterzijde van de meeste taxi’s is aangebracht, hulpnummerplaten aan weerszijden van het kentekenbewijs van het voertuig, ter identificatie van de Taxicab-chauffeur. De kleuren van de taxi zijn over het algemeen in overeenstemming met die van het land waarvoor zij bestemd zijn, waarbij zilver het meest populair is.

Taximeters die door taxi’s worden gebruikt gaan slechts tot 100 meter, daarna moet de motor van de bestuurder worden afgezet, waardoor de 100 meter van de ritprijs wordt afgetrokken. Desondanks wordt dit beschouwd als een redelijke tijd voor een chauffeur om de ritprijs te betalen en te beweren dat aan alle kosten is voldaan en dat de rit de moeite waard was.

Banen voor taxichauffeurs worden geadverteerd via een mix van verschillende media. Er wordt gebruik gemaakt van radio- en televisiereclame, taxibranchebladen en vaktijdschriften, maar ook van mond-tot-mondreclame door collega-chauffeurs. De taxichauffeur is een stijlfiguur – iedereen die zijn brood op de weg verdient, is tot op zekere hoogte een stereotype. Zelfs degenen die adverteren als zelfstandigen, wanneer ze direct van de weg af zijn, worden onderworpen aan dezelfde bagage – captain of industry, werk in je eigen bedrijf, of fulltime chauffeur. Fulltime of parttime, taxichauffeur is minimaal acht uur per dag.

De wettelijke voorschriften voor taxi licenties, de Driver and Vehicle Standards Agency advies (DVSA) en de passagier voertuigen (plementive Sharing System) automobilistenorganisaties, transportkosten en tarieven, alsmede de stijl en de conditionering van uw cabines, alsmede hun staat (vasthouden aan de originelen lang gevestigde methoden van liggende), moet u echter de behandeling van uw Taxi net zoals u zou uw auto – zet de juiste papierwerk in voor een bevredigende stop.

Als algemene regel geldt dat alle taxi’s moeten worden geregistreerd bij de DVLA. U hebt een jaarlijkse carrosseriebelastingschijf nodig in de post, om wegenbelasting te blijven betalen en het voertuig geregistreerd te houden. Vorige registratie is geen probleem, maar als u van plan bent om te ruilen, moet u DVLA informeren. U hebt uw rijbewijs nodig om dit aan te vragen (sterk gereduceerde tarieven zijn beschikbaar als u kunt bewijzen dat u taxichauffeur bent), u moet een belastingschijf in uw auto of voertuig laten zien terwijl u de meeste voertuigen bestuurt, en u moet “TAXI” op de voor- en achterkant van uw auto of voertuig laten zien.

Als algemene regel geldt dat grotere voertuigen (vrachtwagens bijvoorbeeld) grotere motoren hebben dan de normale elektrische auto, dit zal moeten worden gecontroleerd door deskundigen, die ook uw koelsysteem controleren. Zorg ervoor dat alle accuaansluitingen zijn gemaakt, net als de radio en het navigatiesysteem. Een defect met een van deze kan een beproeving blijken te zijn, en kan betekenen dat u alle onderdelen moet vinden en vervangen. Hetzelfde geldt voor de banden – zij moeten in staat zijn de extra belasting van de waterstofcelauto aan te kunnen.

De topsnelheid voor een voertuig op waterstof wordt bereikt bij een laag toerental, en dit is precies wat nodig is voor de zuinigheid van het voertuig. Het toerenbereik voor degenen die een voertuig gebruiken dat op waterstof loopt, is veel hoger dan u bijvoorbeeld in uw eigen auto zou gebruiken, en omdat er geen koppeling is, kan het volledige koppel op vrijwel elk punt worden geleverd – het idee is om de klus zo snel mogelijk te klaren voor zo weinig mogelijk km/u’s, terwijl u veel minder voor gas betaalt.

De motoren van waterstof/brandstofcelauto’s worden, zodra zij het gebruiksstadium hebben bereikt waarin hun marginale belastingtarief van toepassing is, in wezen toch al in benzine betaald, zodat er geen stimulans is om het brandstofcelvoertuig te gebruiken.

Zo, als u aan handel omhoog denkt, de beste tijd om dat te doen is wanneer de tijd van de brandstofsensor (Elektromagneet) aan het eind van hun het levenscyclus is, en het leven van het brandstofcelvoertuig aan zijn